Utnytt uterommet maksimalt

I Norge har vi korte somre, men vi vet å utnytte den. Lange varme sommernetter skal ikke brukes innendørs, og vi bruker både penger og tid på å sette i stand uterommet for å maksimere kosen under åpen himmel. Vi gir deg som arkitekt verktøyene for å designe det optimale uterommet.

Hvordan sikrer du at det flate taket holder i 50 år

En av de viktigste avgjørelsene for et nytt bygg er hvordan taket skal konstrueres og tekkes. Her gir vi deg gode råd for hvordan du sikrer at det flate taket beskytter bygget i mange år fremover.

Sikre at det nye taket holder mål

Skal du skifte tak på huset eller hytta er det viktig å sjekke at alle detaljene er på plass. Det sikrer et tett tak som holder i mange tiår. Dette bør du vite om ditt nye tak.

Nytt tak på to uker

Birger og Else Marit Blomvik ville sikre og oppgradere 70-tallshuset ved å bytte ut det gamle taket. At det skulle bli et Decra-tak, hadde de allerede bestemt seg for på forhånd.

Når bør taket byttes?

Vinteren kan være tøff for taket. Bor man i værutsatte strøk har kanskje både vinterstormer, snø og is påført taket skader eller gjort det modent for utskifting. Her er tegnene du skal se etter.

Hva skal jeg tenke på når jeg skal bytte tak?

Det er mange valg som må tas når du har bestemt deg for å bytte tak. Ikke minst hvilket type tak du skal velge. Vi ser på hva du må tenke på når du skal fornye taket.

Miljøtak over kampflyene

, ,
Forsvarsbygg har tatt langsiktige materialvalg på landets nye kampflybase. 12 000 kvadratmeter tak på Ørlandet er tekket med løsninger som nøytraliserer skadelige klimagasser fra luften.

Første hjem i Norge med flatt tak-garanti

,
Et familiehus i Oslo ble et av de første takene i Norge med Icopal Pluss Garanti. Det 50 år gamle taket ble nylig rehabilitert, og et bevisst forhold til vedlikehold legger grunnlaget for at det nye taket skal vare like lenge.

Flate tak - så galt kan det gå

Billig. Godt nok. Av mange to av de sterkeste argumentene som brukes når valg av taktekking til flate tak skal tas. Vi har tatt en prat med teknisk sjef i Icopal som gir sine fem verste eksempler på tekking som har gått galt.

Dette bør ligge på det flate taket ditt

,
Skal du legge nytt eller rehabilitere et flatt tak? Vet du hvilken tekking som blir brukt? Bevissthet rundt valg av tekking og hvordan det blir lagt kan spare deg for overraskelser i fremtiden. Vi ser på hvilke muligheter du har.

Hvorfor er det viktig med garanti på taket?

,
Taket skal tåle store påkjenninger. Tøffere vær og mye nedbør er en av dem. Skal du rehabilitere eller legge nytt tak står du overfor viktige valg som skal beskytte verdiene dine i mange år fremover.

Beskytter den viktigste fasaden på Norges største kjøpesenter

Strømmen Storsenter er en av de første kundene på Icopals nye service- og vedlikeholdstjeneste for flate tak. En smart investering fra teknisk sjef gir lavere kostnader og robust beskyttelse i et stadig mer krevende klima.

Smarte vedlikeholdsvalg i Nittedal

En service- og vedlikeholdsavtale gjør at Willersrud Eiendom slipper ubehagelige takoverraskelser. Gårdeiers nye fond gir mer fornuftig drift over tid.

Garanti for at taket er tett i minst 20 år

Nå kan endelig byggeier være trygg på at det nye taket holder tett. Den nye garantiordningen skal sikre at flere tar smartere valg for å beskytte byggets viktigste fasade.

Hvordan får jeg et frodig torvtak?

Det er lite som er mer norsk og vakkert enn en fjellhytte med friskt og frodig torvtak. Men hvordan unngår man at det blir skrint, uttørket og fullt av ugress? Her er tipsene som vil holde torvtaket fint år etter år.